Euraxess na kotačima - „Istraživači u pokretu“

Euraxess na kotačima - „Istraživači u pokretu mjesto je na kojem morate biti u četvrtak 3. travnja ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice (Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb).  

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (Agencija), od 10.00 do 16.00 sati, kao dio turneje u 22 europske metropole, tamo će predstaviti mogućnosti razvoja karijere i usavršavanja za studente i mlade istraživače. Naime, Agencija unutar svojih aktivnosti uključuje i Euraxess uslužni centar namijenjen pružanju pravne i administrativne potpore stranim istraživačima prilikom nastavka njihove karijere u RH; hrvatskim istraživačima za realizaciju znanstveno-istraživačkog rada u inozemstvu, kao i potporu u planiranju međunarodne znanstvene suradnje i korištenju financijskih pomoći i stipendija.

U sklopu navedenog događaja, dobit ćete informacije o mogućnostima pokretanja ili nastavljanja istraživačke karijere u okviru Europskog znanstvenog prostora. Euraxess pokretni info centar nudi izravan pristup informacijskim terminalima i stručnjacima s kojima će biti moguće razgovarati o Euraxessovim uslugama. Kao dodatan poticaj za nastavak istraživačke karijere, pružat će se usluge profesionalnog fotografiranja i uploadanja životopisa na Euraxessov portal za poslove kako bi vam olakšali prezentiranje znanja, vještina i kompetencija. Agencija će održati i radionice na temu Kako se prijaviti na istraživačka mjesta u Europskoj uniji, korištenje Europass životopisa te Predstavljanje mogućnosti financiranja (NEWFELPRO, ERASMUS).

Ispred same zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice bit će postavljen veliki balon na vrući zrak - ako savladate osnovna znanja o mogućnostima koje pruža EURAXESS program i budete dovoljno brzi i vješti u nagradnoj igri možete osvojiti nagradni let iznad okolice Zagreba.

Ubrzajte svoju istraživačku karijeru i postanite dijelom događaja koji će na EU razini obuhvatiti više od 100.000 studenata i istraživača! 

Potvrdite sudjelovanje & pozovite kolege: www.facebook.com/events/255765597932053/?fref=ts

Želite li znati više posjetite stranicu Agencije za mobilnost i programe EU: www.mobilnost.hr