Fond "Jedinstvo uz pomoć znanja" (UKF) otvorio je natječaj za Potporu Preko granice u sklopu Programa znanstvene suradnje


Fond "Jedinstvo uz pomoć znanja"  (UKF) otvorio je natječaj za Potporu Preko granice u sklopu Programa znanstvene suradnje  koji će biti otvoren do petka, 12. lipnja 2015. godine (poveznica: http://www.ukf.hr/default.aspx?id=77)

Program "Znanstvena suradnja" potiče znanstvena istraživanja kroz financiranje suradničkih projekata srednje veličine. Podupiru se istraživački projekti u Hrvatskoj koji doprinose ciljevima Fonda i koji uključuju suradnju s hrvatskom znanstvenom i stručnom dijasporom. 

Cilj programa "Znanstvena suradnja": Privući perspektivna znanstvena istraživanja u hrvatske tvrtke i institucije zajedno s njihovim međunarodnim ili privatnim financiranjem, pripadajućim znanjem, tehnologijom i potencijalnim znanstvenim rezultatima.

Cilj potpore "Preko granice": omogućiti izvrsnim hrvatskim znanstvenicima i stručnjacima koji žive i rade u inozemstvu započinjanje i uspostavu znanstvene suradnje s domaćim i stranim znanstvenicima i stručnjacima koji žive i rade u Hrvatskoj, kao i poticanje hrvatskih institucija i tvrtki na korištenje potencijala hrvatske znanstvene i stručne dijaspore.

Prijaviti se mogu: a) Izvrsni i iskusni hrvatski ili strani znanstvenici i stručnjaci koji žive i rade u Hrvatskoj i koji žele započeti i uspostaviti suradnju s izvrsnim znanstvenicima i stručnjacima hrvatskog porijekla koji su izgradili karijeru u inozemstvu i tamo žive i rade. i b) Izvrsni i iskusni znanstvenici i stručnjaci hrvatske nacionalnosti ili porijekla koji žive i rade u inozemstvu i žele započeti i uspostaviti suradnju s izvrsnim i iskusnim hrvatskim ili stranim znanstvenicima i stručnjacima koji žive i rade u Hrvatskoj.

Najmanji iznos potpore: 750 000 HRK
Najveći iznos potpore:  1 500 000  HRK
 
Rok za prijavu: Petak, 12. lipnja 2015., do ponoći

Natječajna dokumentacija:

Natječaj za potporu "Preko granice", 2015. (pdf)

Obrasci za prijavu:
Obrazac za prijavu, 2015. (doc)
Obrazac za financijski plan, 2015. (xls)
Obrazac za životopis, 2015. (doc)
Osnovni upitnik za Program 2015. (doc)
Upute za podnositelje, 2015. (pdf)

Primjeri sljedećih dokumenata iz natječajne dokumentacije: 
Primjer financijskog plana
Pisma obveze i podrške ( i sufinanciranja) Organizacije zadužene za provedbu projekta 
Pisma obveze sufinanciranja i podrške Partnerske organizacije
 
Provjerite još jednom zadovoljava li Vaša prijava formalne uvjete Natječaja

Kontrolna lista

Dodatna dokumentacija za projekte koji će biti uzeti u obzir za financiranje:

Za svaki prijedlog projekta predložen za financiranje podnositelji će morati u tijeku pregovora dokazati da je njihov projekt u skladu s „Okvirom za upravljanje okolišem“, što će biti preduvjet za financiranje.
U dokumentu „Okvir za upravljanje okolišem“ opisane su kategorije procjene okoliša, a potrebno je ispuniti " Obrazac za procjenu okoliša"  (Annex A Okvira za upravljanje okolišem)
Za svaki projektni prijedlog predložen za financiranje podnositelji će morati u tijeku pregovora ispuniti “Obrazac  za plan nabave” u skladu s dokumentom „Izvadak 1. HRZZ - Postupci nabave na UKF projektima“ („Extract 1. CSF – Procurement arrangements for sub-beneficiaries of UKF programs“) koji sadrži smjernice za nabavu tj opisuje metode i postupke koji će se morati primjenjivati na projektu. Plan nabave se mora dostaviti UKF-u po odobrenju Financijskog plana, a prije početka projekta.

Obrazac Ugovora o potpori i Ugovora o suradnji

Ugovor o potpori i Ugovor o suradnji biti će potpisani s projektima koji će biti odabrani za financiranje u sklopu potpore "Preko granice", Program "Znanstvena suradnja". Ugovor o suradnji  regulira i prava na intelektualno vlasništvo proizašlo iz financiranog projekta.