Hrvatska zaklada za znanost objavljuje natječaj „Izgradnja hrvatskoga strukovnog nazivlja“

Hrvatska zaklada za znanost objavljuje natječaj „Izgradnja hrvatskoga strukovnog nazivlja“ koji ima za cilj izradu baze podataka hrvatskoga strukovnog nazivlja (usustavljenih terminoloških zbirki) pojedinih struka uz prijevodne istovrijednice na drugim jezicima (u prvom redu na engleskom, a po mogućnosti i na drugim europskim jezicima. 
Natječajem je predviđeno financiranje projekata u trajanju od 12-18 mjeseci, a broj financiranih projekata ovisit će o broju prijava te o raspoloživim sredstvima. Ukupan fond za financiranje programa „Izgradnja hrvatskoga strukovnog nazivlja“ za 2016. godinu iznosi 500.000,00 kuna, a najviše financiranje projektu iznosi 100.000,00 kuna.
 
Datum raspisivanja natječaja: 1. travnja 2016. godine       
Rok za prijavu:  15. svibnja 2016. godine zaključno do 13 sati        
Istraživačko područje: sva područja prirodnih znanosti, biomedicine i zdravstva, tehničkih znanosti, društvenih znanosti, humanističkih znanosti i interdisciplinarne znanosti.
Proračun programa za 2016. godinu: 500.000,00 kuna     
Trajanje financiranja projekta: 12 do 18 mjeseci     
Okvirni početak projekta: srpanj/rujan 2016. godine 
 
TEKST NATJEČAJA   
„Izgradnja hrvatskoga strukovnog nazivlja“
       

Važno: Prijavna dokumentacija i Upute za podnositelje projektnih  prijedloga na natječaj „Izgradnja hrvatskoga strukovnog nazivlja“ bit će dostupna uskoro. Svi se upiti podnose isključivo putem adrese elektroničke pošte struna@hrzz.hr