XIII. kolokvij HAZU i HRZZ

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Hrvatska zaklada za znanost nastavljaju s ciklusom znanstvenih predavanja kojima će se predstaviti istaknuti hrvatski znanstvenici. 
Pozivamo Vas na XIII. kolokvij koji će održati u srijedu, 07. veljače 2018. u 14 sati u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Strossmayerov trg 14, Zagreb. Predavanje će održati dr. sc. Jelena Budak s Ekonomskog instituta na temu  Utjecaj zabrinutosti za privatnost na odluke i ponašanje korisnika interneta.

Veliki se dio naših svakodnevnih aktivnosti odvija u online okruženju. Zabrinutost za očuvanje privatnosti utječe na naše ponašanje i odluke koje donosimo kada smo na Internetu. Koji sve socio-demografski, iskustveni i drugi faktori određuju razinu zabrinutosti za online privatnost individualnih korisnika Interneta u Hrvatskoj i kako se ona odražava na njihove izbore pri odlučivanju? Jesu li spremni žrtvovati dio svoje privatnosti i pružiti još više osobnih informacija u zamjenu za koristi koje pruža Internet? Ili se u želji očuvanja svoje privatnosti priklanjaju zaštitničkom ponašanju? Koje poslovne politike i regulativa mogu zadovoljiti potrebe korisnika Interneta za očuvanjem privatnosti? Odgovore na ta pitanja daje prošireni model online zabrinutosti za privatnost, empirijski testiran na uzorku više od 2000 hrvatskih građana. Predstavit će se rezultati istraživanja na projektu Extended Model of Online PRIvacy CONcern – PRICON, financiranog od strane HRZZ.

Poziv možete preuzeti na poveznici.