Posjet delegacije iz Singapura Hrvatskoj zakladi za znanost


  Dana 16. svibnja 2019. godine u prostorima Hrvatske zaklade za znanost održan je susret predstavnika delegacije iz Singapura i Hrvatske zaklade za znanost. Svrha posjeta bila je razmjena iskustva o financiranju mladih znanstvenika i istraživačkih projekata s ciljem identificiranja moguće suradnje u području financiranja znanstvenih projekata te financiranja mladih istraživača.

Domaćin posjete bio je profesor Stipan Jonjić, član Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost. Sastanak je organiziran na inicijativu profesora Mile Šikića (Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu) te uz pomoć Claire Pan iz A*STAR Graduate Academy i Kristine Kotiščak, voditeljice Odjela za međunarodne programe i fondove Hrvatske zaklade za znanost.

Profesor Ng Huck Hui, izvršni direktor A*STAR Graduate Academy i A*STAR Genome Institute of Singapore održao je prezentaciju o singapurskom znanstvenom sustavu, A*STAR (Agencija za znanost, tehnologiju i istraživanje) misiji, viziji, znanstvenim institucijama i međunarodnim partnerstvima i suradnjama. Dodatno, prezentirane su i osnovne postavke programa financiranja mladih znanstvenika u okviru A*STAR Graduate Academy:  Singapore International Pre-Graduate Award (SIPGA), A*STAR Research Attachment Programme (ARAP) i Singapore International Graduate Award (SINGA).
 
Član Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost, profesor Dragan Poljak održao je prezentaciju o programima financiranja znanstvenih projekata od strane Hrvatske zaklade za znanost, dok je voditeljica odjela za mlade istraživače, dr. sc. Lovorka Barać Lauc prezentirala osnovne postavke i rezultate Projekta razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti kao i sustav vrednovanja i praćenja znanstvenih projekata u okviru Hrvatske zaklade za znanost.

Agendu možete preuzeti ovdje.