Održani Split PhD Café #1 i Zagreb PhD Café #2

Nova aktivnost Zaklade, PhD Café, ovih dana posjetila je i Split. Prvo splitsko izdanje PhD Caféa održano je u utorak, 10. ožujka u Caffe baru Tinel na splitskom sveučilišnom kampusu. Tom prilikom svoja su istraživanja predstavili sljedeći doktorandi: Igor Talijančić (Institut za oceanografiju i ribarstvo), Blanka Roje (Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu) i Katarina Lukšić (Institut za jadranske kulture i melioraciju krša). Split PhD Café #2 održat će se u ponedjeljak 20. travnja s početkom u 17:30.

 

Već sljedeći dan, 11. ožujka održano je drugo izdanje zagrebačkog PhD Caféa. Posjetitelji kluba Booksa imali su priliku poslušati sljedeće doktorande: Domagoj Trlin (Šumarski fakultet u Zagrebu), Martina Kadoić Balaško (Agronomski fakultet), Marinela Nutrizio (Prehrambeno-biotehnološki fakultet), Martin Gojun (Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije) i Davor Nestić (Institut Ruđer Bošković). 

  

  

Zbog situacije s epidemijom virusa COVID-19 Zaklada privremeno obustavlja sljedeća događanja u okviru PhD Caféa. Tako se Osijek PhD Café #1, koji se trebao održati 17. ožujka, odgađa do daljnjega. Sljedeća događanja u okviru ciklusa PhD Café trebala bi se održati prema sljedećem rasporedu (ako situacija bude to dopuštala), a Zaklada će obavještavati o svim promjenama:
  • Rijeka PhD Café #2 - ponedjeljak 30. ožujka u 18:00 u pubu Bačva (Dolac 8)
  • Zagreb PhD Café #3 - srijeda 8. travnja u 18:00 u klubu Booksa (Martićeva 14)
  • Split PhD Café #2 - ponedjeljak 20. travnja u 17:30 u Caffe baru Tinel (Studentski centar) 
  • Osijek PhD Café #1 - TBC