AbbVie-HRZZ nagrada za izvrsne mlade znanstvenike u polju farmacije

Svečanim potpisivanjem ugovora u petak, 13. rujna 2013. godine s početkom u 12:30 sati u prostorijama Velike dvorane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatska zaklada za znanost i AbbVie zaključit će Ugovor o donaciji u iznosu od 50.000,00 kn sa svrhom otvaranja natječaja za program „AbbVie-HRZZ nagrada za izvrsne mlade znanstvenike u polju farmacije“. Natječaj će omogućiti financiranje jednog jednogodišnjeg projekta izvrsnog mladog znanstvenika u trajanju od 12 mjeseci, a bit će objavljen 16. rujna 2013. godine.  Ugovor o donaciji potpisat će predsjednik Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost akademik Dario Vretenar i generalni direktor AbbVieja za Hrvatsku i Adria regiju, gospodin Ljubiša Mitof-Višurski.

AbbVie-HRZZ nagrada dodjeljuje se izvrsnim mladim znanstvenicima za provođenje istraživanja kojima se potiče razvoj inovacija te daljnja suradnja između industrije i privatnog sektora i javnih znanstvenih ustanova u polju farmacije, a na natječaj se mogu prijaviti mladi znanstvenici - poslijedoktorandi odnosno viši asistenti zaposleni na javnim znanstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj.

Svi upiti upućuju se na adresu elektroničke pošte: abbvie@hrzz.hr, a natječaj i cjelokupna natječajna  dokmentacija bit će dostupna u ponedjeljak, 16.rujna na službenim mrežnim stranicama Hrvatske zaklade za znanost (www3.hrzz.hr).