Rezultati natječaja za potporu "Moja prva suradnja" u sklopu programa "Znanstvena suradnja"

Na natječaj Programa „Znanstvena suradnja“ Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja“ za Potporu „Moja prva suradnja“, objavljenog u sklopu Drugog projekta tehnologijskog razvoja te otvorenog od 23.  prosinca 2016. godine do 08. ožujka 2017. godine ukupno su pristigla 43 projektna prijedloga (16 projekata iz područja prirodnih znanosti, 10 iz tehničkih znanosti, 9 iz biomedicine, 5 iz biotehničkih znanosti te po 1 projektni prijedlog iz društvenih i humanističkih znanosti te iz interdisciplinarnih područja znanosti).
U evaluacijski postupak upućeno je 39 prijava koje su zadovoljavale kriterije iz uvjeta Natječaja.
S obzirom na veliki broj izuzetno kvalitetnih prijava i ograničenih financijskih sredstava Fonda, za financiranje je predloženo 10 prijava (5 iz prirodnih znanosti, po 2 iz područja tehničkih znanosti i biomedicine i 1 iz biotehničkih znanosti) koje su dobile vrlo visoke ocjene od recenzenata kao i od Povjerenstva za upravljanje.
Po završetku pregovora i izmjeni projektnih prijedloga potpisani su Ugovori o financiranju za 10 projekata u iznosu od 2,93 milijuna kuna. Više detalja o financiranim projektima nalazi se na mrežnoj stranici Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja“.