EPP sustav

2. 1. 2018.

P: Za potrebe projekta trebam podići u sustav (upload) sedam pisma namjere za strane suradnike i konzultante. Kada sam to pokušala napraviti dozvoljava mi dodati samo 2 pisma namjere, jedno pismo doda uz HR a drugo uz EN. Nakon toga nema više mogućnosti dodavati druga pisma namjere. Molim vas da mi odgovorite kako dodati ostala pisma namjere ili vas molim da popravite upload da je moguće dodati više pisma namjere.
O:
Sva je pisma namjere potrebno podignuti u jednom .pdf dokumentu na hrvatskom i na engleskom. 

29. 12. 2017.

P: Što se pri registraciji suradnika koji nemaju matični broj znanstvenika upisuje u to polje (označeno kao obavezno)? Suradnici su iz Hrvatske, ali su iz stručne djelatnosti i nemaju matični broj znanstvenika.
O:
Polje „Matični broj znanstvenika“ nije obvezno, ali ako EPP sustav ne prihvaća da ostane neispunjeno, možete upisati „-“.

22. 12. 2017.
 
P: Što se pri registraciji suradnika koji nemaju matični broj znanstvenika (npr. suradnici iz inozemstva) upisuje u to polje (označeno kao obavezno)?
O:
Kada korisnik u svom profilu pod karticom OSOBNI PODACI pod DRŽAVLJANSTVO odabere različito od Hrvatsko, sustav u kartici OBRAZOVANJE ne traži za Matični broj znanstvenika obvezan unos, tj. nije obvezno polje.

12. 12. 2017.

P: U dijelu prijave „voditelj projekta“ ne mogu promijeniti tj. upisati podatke u dio „zvanje“ i „academic title“. U dijelu „moj profil“ sam promijenila svoje podatke iz nekadašnjeg „docent“ u sadašnje „izv. prof“, ali u dijelu prijave projekta pod „voditelj“ ostaje Assistant Prof. Kako mogu prepraviti svoje zvanje u sadašnje?
O:
Potrebno je prvo ažurirati MOJ PROFIL, izbrisati prijavu te je ponovno ispuniti.

8. 12. 2017.
 
P: pokušao sam unositi podatke o voditelju projekta (i uvidio sam da su uneseni podaci zastarjeli), promijenio sam ih, međutim u prijavi nisu promijenjenji. Zašto?
O: 
Kao što je navedeno u obavijesti koja se pojavljuje u EPP sustavu, prije otvaranja projektnog prijedloga bilo je potrebno najprije ažurirati podatke u profilu korisnika pa onda otvoriti projektni prijedlog.
Ako želite promijeniti zvanje voditelja projekta u već otvorenom projektnom prijedlogu, potrebno je najprije ažurirati svoj profil na kartici OBRAZOVANJE s navedenim podatkom. Potom je potrebno na kartici AKTIVNI PRIJEDLOZI izbrisati postojeću projektnu prijavu (X), te ponovo prijaviti projekt.

5. 12. 2017.

P: Registrirao sam novi projektni prijedlog za natjecaj HRZZ  IP-2018-01 , no nije moguce dodati suradnike na projekt. 
O: Prema uputama, korisnik kojeg želite dodati u Istraživačku skupinu mora se prethodno registrirati u EPP sustav ako već nije registriran.
On treba ispuniti sve 4 kartice u dijelu MOJ PROFIL te sva obvezna polja (*), nakon čega se ID korisnika pojavljuje u prvoj kartici OSOBNI PODACI na početku kartice.
ID korisnika dostavlja se Voditelju projekta kako bi ga mogao dodati u Istraživačku grupu kroz EPP sustav.
Kod dodavanja korisnika za ispravno unesen ID prikaže se njegovo ime i prezime ispod ID-a.
Svakako vam sugeriramo da ID korisnika kopirate najprije u Word ili NotePad pa ga onda ponovno obilježite i kopirate u EPP kako se ne bi kopirali i skriveni (nevidljivi) znakovi ili razmaci jer u tom slučaju EPP sustav neće prepoznati ID.

1. 12. 2017.

P: Prilikom pregleda HRZZ-epp za prijavu projekata vidjela sam da je kao čelnik upisan bivši dekan te vas molim da taj podatak ažurirate.

O: U EPP sustavu sami korisnici moraju korigirati navedeni podatak u svom osobnom profilu. Nije moguće unijeti promjenu čelnika organizacije u već otvorenom projektnom prijedlogu, nego je potrebno najprije ažurirati svoj profil na kartici ZAPOSLENJE s navedenim podatkom, a zatim na kartici AKTIVNI PRIJEDLOZI izbrisati postojeću projektnu prijavu (X) i ponovo ispuniti prijavu.

24. 11. 2017.

P: Gdje mogu pronaći ID korisnika? 

O: U Vašem profilu u EPP sustavu potrebno je u svakoj od 4 ponuđene kratice ispuniti sva obavezna polja (označena sa *).
Nakon ispunjavanja svake kartice posebno, molimo Vas da odaberete opciju SPREMI.
ID korisnika pojavit će se u prvoj kartici profila OSOBNI PODACI u prvom polju.
Radi se o nizu slova i brojeva.
 
P: Ja planiram imati suradnike iz inozemstva, koji znam da se moraju prijaviti na epp sustav. Da li je ovo točan link  https://epp.hrzz.hr/default.aspx?action=registrationAko da, što unose pod obavezno polje OIB?
O: Navedena poveznica je točna.  Kada se u EPP sustavu odabere da se radi o stranom državljanu, polje OIB zamjenjuje se poljem u koje je potrebno upisati broj putovnice.
 
P: Kada pokušam unijeti podatke u rubrici članova istraživačke skupine, bilo za svoje ime bilo za članove staroga projekta, dobivam obavijest sljedećega sadržaja:
Odabrani korisnik nije popunio neka od obaveznih polja u MOJ PROFIL! (npr: Ime, Prezime, Ustanovu, Zvanje, Akademski stupanj...
Provjerom ispunjenih obveznih polja u svojemu Profilu ne nalazim nijedno koje nije popunjeno.

O: Na kartici A2 ISTRAŽIVAČKA SKUPINA funkcionalnost dodavanja suradnika ispravno funkcionira.
Napomena:
-Ako ste vi Voditelj na projektu, onda sebe ne možete dodati na projekt.
-Ako želite dodati drugog korisnika na projekt u istraživačku skupinu, isti mora biti registriran u EPP sustavu i  mora vam dostaviti svoj ID korisnika, koji onda upisujete u za to predviđeno polje.
 
P: Prilikom upisa općih informacija o projektu ne otvaraju se sljedeća dva obvezna polja niti mogu na bilo koji način upisati podatke:
Znanstveno polje / Scientific field: *
Znanstveno područje prema ERC klasifikaciji / Scientific area by ERC classification: *

O: Funkcionalnosti padajućeg izbornika za navedene pozicije ispravno funkcioniraju. Molimo Vas da pokušate pristupiti prijavi putem drugog internetskog preglednika ili računala koje ima redovno instalirana ažuriranja.
 
P: Kada se pokušavam registrirati u Vaš sustav javlja mi se poruka kako osoba s istim OIB-om već postoji registrirana. Molim Vas za pomoć.
O: Ako ste već registrirani u EPP sustav, nije moguće registrirati se ponovno. Ako ne znate svoju lozinku, molimo Vas da je zatražite putem poveznice https://epp.hrzz.hr/default.aspx?action=password nakon čega će potrebni podatci biti poslani na Vašu mail adresu. 

10. 11. 2017.

P: Imala bih upit vezano uz registraciju suradnika u EPP sustav za prijavu na natječaj “Istraživački projekti”. Naime, otvorila sam EPP korisnički profil i ispunila tražene podatke, no nisam zaprimila identifikacijski broj. Također, moja ustanova zaposlenja je privatna tvrtka fokusirana i na razvoj istraživačkih projekata, no nisam zaposlena direktno u znanstveno – istraživačkoj instituciji.
S obzirom da je u projektima moguće samo sudjelovanje suradnika registriranih u EPP, možete li mi pojasniti da li mogu ostvariti pravo na identifikacijski broj i gdje se isti može vidjeti?

O: Svi se predviđeni suradnici moraju registrirati u EPP sustav i popuniti sva obvezna polja (označena oznakom *) u sve 4 kartice u „MOJ PROFIL“. Nakon ispunjenja profila ID korisnika pojavljuje se pod MOJ PROFIL/Osobni podaci/ID korisnika.