Održana Europska noć istraživača 2018.




Europska noć istraživača održana je 28. rujna 2018. godine istovremeno u 4 hrvatska grada: Zagrebu, Rijeci, Splitu i Puli.


Program je obuhvatio niz radionica, kvizova, eksperimenata i ostalih zabavnih sadržaja za popularizaciju znanstvenih istraživanja među najširom populacijom i s posebnim naglaskom na sudjelovanje djece i mladih.

U programu je sudjelovalo ukupno 19 znanstvenoistraživačkih organizacija predvođenih Ministarstvom znanosti i obrazovanja i okupljenih na projektu Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night koji je financiran u sklopu Okvirnoga programa EU-a za istraživanje i inovacije 2014. – 2020. – Obzor 2020. 

Osim u Hrvatskoj, Europska noć istraživača održana je iste večeri u više od 300 gradova u Europskoj uniji gdje se ovo događanje tradicionalno održava svake godine zadnjega petka u mjesecu rujnu.

Pogledajte video s ovogodišnje Europske noći istraživača: https://youtu.be/5BxHSWmDYRM.

Projekt „Techno-Past Techno Future: European Researchers� Night“ (TPTF_ERN) financiran je u sklopu Okvirnog programa EU za istraživanje i inovacije - Obzor 2020, broj ugovora 818748
Projekt „Techno-Past Techno Future: European Researchers´ Night“ (TPTF_ERN) financiran je u sklopu
Okvirnog programa EU za istraživanje i inovacije - Obzor 2020,
broj ugovora 818748