Program "Znanstvena suradnja" - informacije o dokazivanju pripadnosti hrvatskom narodu

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske na svojim je mrežnim stranicama prenio najavu natječaja za financiranje projekata u okviru Programa suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori 'Znanstvena suradnja'.
Kako bi mogao biti suvoditelj, znanstvenik iz dijaspore treba imati hrvatsko državljanstvo ili dokaz o pripadnosti hrvatskoj nacionalnoj manjini/hrvatskome iseljeništvu/hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini. 

Dokaz o pripadnosti hrvatskoj nacionalnoj manjini/hrvatskome iseljeništvu/hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini izdaje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Takva potvrda predstavlja valjan dokaz o ispunjenju uvjeta (uz ostale dokaze o državljanstvu koji su također relevantni, npr. domovnica, putovnica, osobna iskaznica, vojna iskaznica). Procedura izdavanja potvrda jednostavna je i obavlja se elektroničkim putem. 

Za daljnje informacije molimo vas da se obratite Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na adresu kabinet@hrvatiizvanrh.hr.