Obavijest o otvaranju EPP sustava za prijave na Program "Znanstvena suradnja"

Obavještavamo vas da će sutra, 31. 1. 2019. godine biti omogućene prijave projektnih prijedloga na Program suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori „Znanstvena suradnja“ putem EPP sustava.
Upute za ispunjavanje radnog plana unutar EPP sustava nalaze se ovdje.

Sučelje za unos financijskog plana bit će otvoreno naknadno, o čemu ćemo vas obavijestiti.

Također vas obavještavamo kako je u Uputama za podnositelje projektnih prijedloga na str. 14. uklonjen stavak 5. Troškovi za usavršavanje i znanstveno istraživanje koji se odnosio na ograničenje od 7.500,00 HRK  za troškove smještaja i prijevoza. Sukladno izmjeni, troškovi smještaja i prijevoza u okviru kratkoročne mobilnosti nisu ograničeni iznosom, ali moraju odgovarati realnim iznosima ovisno o lokaciji. 

U okviru EPP sustava potrebno je priložiti pisma namjere za svakoga suradnika koji nije zaposlen na matičnoj organizaciji podnositelja. Pismo namjere potpisuje suradnik te ga supotpisuje i ovjerava čelnik organizacije na kojoj je suradnik zaposlen i dostavlja se u slobodnoj formi. Potrebno je ukratko opisati ulogu suradnika na projektu i navesti razloge sudjelovanja, opisati postojeću opremu i infrastrukturu koja će se osigurati za provedbu projekta (ako je primjenjivo).

Za sve informacije obratite se na znanstvena.suradnja@hrzz.hr.