Najava nove aktivnosti HRZZ-a - PhD Café

Hrvatska zaklada za znanost u okviru „Projekta razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti” trenutačno financira plaće više od 450 asistenata na hrvatskim visokoškolskim ustanovama i znanstvenim institutima koji sudjeluju u provedbi nacionalnih i međunarodnih znanstvenih projekata njihovih mentora te paralelno pohađaju poslijediplomski studij i pišu svoje doktorske disertacije.
HRZZ želi promicati rad ovih mladih znanstvenika te je u tu svrhu pokrenuo aktivnost pod nazivom "PhD Café/Doktorandi u kafiću". PhD Café održavat će se jednom mjesečno u Zagrebu te u Rijeci, Splitu i Osijeku, a zamišljen je kao neformalno druženje HRZZ-ovih doktoranada i svih koje zanima što se trenutačno događa u hrvatskoj znanosti. Na svakom PhD Caféu nekoliko doktoranada predstavit će svoja istraživanja svojim kolegama i svim zainteresiranima.
Prvo zagrebačko izdanje PhD Caféa održat će se u utorak 11. veljače s početkom u 17h u klubu Booksa (Martićeva 14d). Osim toga, dogovoreno je i prvo riječko izdanje PhD Caféa, koje će se održati 24. veljače s početkom u 18h u pubu Bačva. Termini održavanja splitskih i osječkih izdanja PhD Caféa bit će objavljeni uskoro. Sve informacije o ovim događanjima redovito će se objavljivati na web stranicama Zaklade i na Facebook stranici pojedinog eventa.
Svi doktorandi koji su zainteresirani za izlaganje na ovim događanjima mogu se javiti nadležnom koordinatoru na dario@hrzz.hr. Sva pitanja o ovoj inicijativi mogu se uputiti na istu e-mail adresu.