Otvoren natječaj "Partnerstvo u istraživanjima"

 

Partnerstvo u istraživanjima


Cilj je natječaja "Partnerstvo u istraživanjima" potpora partnerstva u istraživanjima između javnih sveučilišta ili javnih znanstvenih instituta u Republici Hrvatskoj (u daljnjem tekstu: javna ustanova) i izvanproračunskih (izvan Državnog proračuna RH) izvora financiranja iz zemlje i inozemstva: tvrtke, jedinice lokalne uprave i samouprave, inozemne zaklade i agencije koje financiraju istraživanja, inozemne znanstvene organizacije itd. (u daljnjem tekstu: partnerska organizacija).
Program podupire relevantna znanstvena istraživanja, koja mogu ubrzati razvoj novih i postojećih poduzeća te nastoji privući one predstavnike partnerskih organizacija koji će značajno doprinijeti ekonomskom, tehnologijskom i društvenom razvoju Republike Hrvatske.
Posebni cilj ovoga programa je provedba partnerskog istraživanja kako bi se:
  • Podržala istraživanja koja imaju potencijal za vidljiv i relevantan ekonomski ili društveni učinak
  • Jačale veze između hrvatskih javnih znanstvenih ustanova i gospodarstva
  • Omogućio transfer znanja i/ili tehnologija
  • Uspostavile poveznice s korisnicima rezultata istraživanja.
 
Datum raspisivanja natječaja: 27. travnja 2018.
Rokovi za prijavu: 2. srpnja i  3. prosinca 2018.

Istraživačko područje: sva područja prirodnih znanosti, biomedicine i zdravstva, tehničkih znanosti, biotehničkih znanosti, društvenih znanosti, humanističkih znanosti i interdisciplinarne znanosti.
Voditelj projekta: istraživač s međunarodno priznatim dostignućima u znanosti i/ili tehnologiji u području u kojem prijavljuje projekt.

Ukupni proračun natječaja (financiranje Zaklade): 15.000.000,00 kn
Godišnji iznos financiranja po projektu (financiranje Zaklade): financiranje koje po projektu dodjeljuje HRZZ iznosi 200.000,00 do 500.000,00 kn godišnje, a najveći ukupni iznos financiranja je 1.500.000,00 kn.
Trajanje financiranja projekta: od 2 do 3 godine.
Financijsko sudjelovanje partnerske ustanove u iznosu od najmanje 50% sredstava ukupne vrijednosti projekta (u slučaju da je u projekt uključeno više partnera, oni zajedno moraju osigurati 50% ukupne vrijednosti projekta). HRZZ će podržati samo one projekte koji opravdavaju visinu udjela financijskog sudjelovanja partnerske ustanove i koji uplate ugovorena financijska sredstava na račun javne ustanove koja provodi projekt (s jasno naznačenom svrhom za potrebe projekta).
 
Kontakt
Upiti vezani uz natječaje zaprimaju se isključivo putem elektroničke pošte na adresu: partner@hrzz.hr.

Natječaj "Partnerstvo u istraživanjima"
Administrativni obrazac
Prijavni obrazac
Obrazac Radni plan
Obrazac Financijski plan
Obrazac Potpora ustanove
Obrazac Potpora partnerske ustanove

Call for Proposals „Partnership in Research“
Administrative Form
Application Form
Work Plan Form
Financial Plan
Institutional Support Form
Partner Institution Support Form

Obrazac za vrednovanje A
Peer Review Form B
Obrazac za vrednovanje C

Upute za podnositelje projektnih prijedloga

Prijava na natječaj Partnerstvo u istraživanjima odvijat će se putem e-pošte programa Partnerstvo u istraživanjima partner@hrzz.hr. Obrasce i dodatnu dokumentaciju potrebno je ispuniti prema uputama navedenim u natječaju i Uputama za podnositelje projektnih prijedloga na natječaj Partnerstvo u istraživanjima i poslati e-poštom.